Veganka ali Sapori

Vso aromo da čista narava!

Svoji družini želite pripraviti okusno kosilo, nikakor pa nočete na krožnikih postreči še kemije. Po vseh vegetah in začinkah se morda že sprašujete, če je to sploh možno.

Veganka dokazuje, da je čista narava še vedno močnejša od kemije. 

Veganka je sipna jušna začimba, ki ne vsebuje glutamata ali kakšnih drugih umetnih snovi. Pri tem pa vaše jedi začini s polnim in bogatim okusom, ki navduši še tako zahtevnega gurmana.

Zakaj ste lahko prepričani, da so sestavine Veganke res čista narava?

Ker kmetje v Miroljubnem kmetijstvu skrbijo za polja in rastline kot za dobre prijatelje. Pozorno jih negujejo in s hvaležnostjo poberejo pridelke. Seveda jim nikoli ne pride na misel, da bi jih prisiljevali k večji rodnosti s kemijskimi sredstvi. Ali da bi potresali po njih gnoj in gnojnico. Tudi t. i. »škodljivcev« nikoli ne uničujejo s pesticidi ali drugimi strupi.

Odnos kmetov v Miroljubnem kmetijstvu do polj, rastlin in živali vam zagotavlja, da v zelenjavi iz Miroljubnega kmetijstva resnično ni ostankov pesticidov in umetnih gnojil. Prav tako ni antibiotikov in drugih zdravil, ki pridejo na polja z gnojnico.

Kot kmetje rastline skrbno pridelajo in jim ne povzročajo škode s kemijo ali gnojem, tako skrbno jih tudi naprej predelujejo.

Pri sušenju zelišč in zelenjave sledijo ugotovitvam sodobne znanosti o ohranjanju vitaminov, mineralov in drugih pomembnih snovi. Zato jih sušijo pri nizkih temperaturah. Sestavine zmeljejo šele tik pred polnjenjem v priročne doze za začinjanje. Tako dobite kar se da največ bogastva vseh sestavin. To čutite v okusu. To krepi vaše telo.

Kaj daje Veganki njen izreden okus?

Na naraven način pridelana in skrbno sušena zelenjava in zelišča imajo intenziven okus, kot so ga poznale naše babice.

Naslednja posebnost Veganke je izredna pestrost rastlin, ki jih vsebuje: 10 različnih vrst zelenjave, poleg tega še šitake, zelišča, jabolčni čips in koruzna moka.

Pa sol? Za Veganko je uporabljena neobdelana kamena sol - skozi tisočletja shranjena v zemlji.

In kakšna je primerjava s povprečno komercialno začinko?

V povprečni vegeti je sušena zelenjava običajno zastopana le s 3 – 4 vrstami. Manjkajočo intenzivnost okusov naravne zelenjave nadomestijo ojačevalci okusa npr. glutamat, kvasni ekstrakt, umetne arome, sladkor in kuhinjska sol.

Kje vse lahko uporabite Veganko?

Na solatah, testeninah ali krompirju, v juhah in za jušne osnove, za zelenjavo, riž, popečene kruhove kocke …

Krompir v pečici, popečene bučke, jajčevci in druga zelenjava postanejo z Veganko prava specialiteta. Pri paniranju zelenjave pa z Veganko začinite testo, v katero pomočite zelenjavo.

Preizkusite Veganko že danes – da si kasneje ne boste očitali, da so drugi poznali, vi pa ne.


Kaj pravijo o Veganki ljudje, ki že dolgo skrbijo, da niso nikoli brez nje?

Veganka je nekaj božanskega! Je izjemno okusna in ima odlično sestavo. Daje okus, ki je neverjetno premišljen. Nič odveč in nič premalo.    -    Mirjam Belič, Ljubljana

Samo vas sva iskali, da kupiva Veganko! Super je!   -   Izjava matere in hčere, ki sta poiskali naš razstavni prostor na sejmu Narava zdravje 2012

Odkar poznam Veganko, skrbim, da mi je nikoli ne zmanjka. Ne zamenjam je za nobeno vegeto ali kocke. Ni primerjave.   -   Ana Lunka, Ljubljana

Veganka mi je izboljšala življenje. Skrajšala mi je čas kuhanja. Z Veganko ne potrebujem cele police začimb, hrana pa je odlična. Je univerzalna začimba, ki paše v vsako jed. Že v okusu čutim, da je resnično naravna. Ker vem, kako je pridelana, ji še bolj zaupam. 

Vem, da bom še mnogo let vaš kupec.  - Dragan Kranjc, Ljubljana; samostojni gospodinjec, čez 70 let

Direktni kontakt

Vaš naslov