Varstvo podatkov, politika piškotkov

Zbrane osebne podatke trajno varujemo skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in jih v nobenem primeru ne posredujemo tretjim osebam. Podatki, ki nam jih zaupate, so zaščitenih z geslom in omejenim fizičnim dostopom.

Spoštovanje zasebnosti

Med naročnike e-novic se lahko prijavite na tej strani ali s pisno izjavo na sejmih in tržnicah. Kadarkoli lahko izrazite željo, da novic ne želite več prejemati, tako da kliknete na povezavo “Odjava” v vsakem sporočilu, ali pa odpišete na katero koli naše sporočilo in v naslov napišete ODJAVA.Odjavite pa se lahko tudi na tej strani.

Politika piškotkov

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

 

Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala. Piškotki so pomembni za delovanje spletnih strani, za to, da je uporabnikova izkušnja boljša. Z njihovo pomočjo je mogoče analizirati pomet na spletni strani, prav tako pa omogočajo napredne oglaševalske tehnike.

 

Hkrati je z uporabo piškotkov mogoče slediti določenemu uporabniku preko različnih spletnih strani in ustvariti njegov profil, iz katerega so lahko razvidne intimne podrobnosti njegovega življenja. V praksi to prepogosto poteka prikrito, brez vednosti uporabnikov elektronskih komunikacij.

 

Posameznik ima ustavno in zakonsko pravico do varstva svojih podatkov – pravico do samo-odločanja o svoji informacijski zasebnosti in v tem smislu piškotki pomenijo poseg v njegovo zasebnost. Prav zato nova zakonodaja uporabo piškotkov omejuje.

 

Nova zakonodaja uporabe piškotkov ne prepoveduje, pač pa zaostruje pravila – pod kakšnimi pogoji in kako je piškotke in podobne tehnologije dovoljeno uporabljati. Ključno je, da morate biti uporabniki spletnih strani s piškotki seznanjeni in da vam mora biti ponujena izbira, ali želite, da spletna stran na tak način spremlja njihove aktivnosti na spletu.

 

 

Spletna trgovina Živi Zdravo (www.zivi-zdravo.si) uporablja piškotke piškotke, ki olajšajo nakupovalni proces. S piškotki ne beležimo vaših nakupovalnih navad, ne sledimo potem in korakom, po katerih opravljate nakupe in ne sledimo, kam odidete po odhodu iz naše spletne trgovine.

 

To spletno mesto uporablja Google Analytics, storitev za spletno analizo družbe Google Inc. (»Google«). Google Analytics uporablja t.i. »piškotke«, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočajo analizo vaše uporabe spletnega mesta. Informacije o vaši uporabi tega spletnega mesta (vključno z vašim IP naslovom), pridobljene s pomočjo piškotkov, se prenesejo na strežnik družbe Google v ZDA in se tam shranijo. Sporočamo vam, da smo Google Analytics na tej spletni strani razširili s kodo »_anonymizeIp« za zagotavljanje anonimnega zajemanja naslova IP (t.i. IP-Masking).

Družba Google bo te podatke uporabila za analizo vaše uporabe spletnega mesta, za sestavo poročila o aktivnostih na spletnem mestu za upravljalca spletnega mesta in za zagotavljanje dodatnih storitev v zvezi z uporabo spletnega mesta in spleta.

Družba Google bo te informacije posredovala tudi tretjim osebam, če je to zakonsko določeno ali če tretje osebe obdelujejo te podatke po naročilu družbe Google. Družba Google v nobenem primeru ne bo povezala vašega IP naslova z drugimi podatki, s katerimi razpolaga. Shranjevanje piškotkov lahko onemogočite v nastavitvah spletnega brskalnika; vendar vas opozarjamo, da v tem primeru vseh funkcij tega spletnega mesta ne boste mogli uporabljati v celoti. Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je družba Google pridobila od vas na prej opisani način in za prej omenjeni namen.

 

Če se za sodelovanje preko Google Analytics ne strinjate, lahko to storitev brez težav deaktivirate. Za deaktivacijo sledite temu linku:  http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

 

Podrobnejše informacije o pogojih uporabe in varstvu podatkov si lahko preberete na http://www.google.com/analytics/terms/gb.html

oz. na http://www.google.com/intl/en_uk/analytics/privacyoverview.html

Direktni kontakt

Vaš naslov